Hamburgerové housky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Droždí rozdrolte, smíchejte s cukrem na kaši, přilijte trochu vlažné vody a nechte vzejít kvásek. Ke zbytku vlažné vody přilijte olej, rozšlehané vejce a pořádně promíchejte.

2. Mouku promíchejte se solí, přidejte tekuté přísady a kvásek. V robotu s hnětacím hákem vypracujte lepivé těsto. Nepřidávejte další mouku, jinak budou housky tuhé.

3. Těsto z mísy vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, trochu je podsypte moukou a ručně hněťte asi minutu. Pak uložte do mísy vysypané moukou, přikryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě asi 45 minut kynout.

4. Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu, opět prohněťte, rozdělte na 4 bochánky a uválejte bulky – vytvořte placky a okraje zahrňte dospod. Uložte na plech s pečicím papírem, přikryjte fólií a nechte ještě 20 - 30 minut nakynout.

5. Troubu předehřejte na 200 °C. V misce rozšlehejte vejce se lžičkou vody, pomažte bulky, posypte je sezamem a pečte 10 - 13 minut, dokud nezezlátnou.

6. Housky nechte chladnout přikryté utěrkou, díky tomu výborně změknou.

Poznámka k receptu

Zapomeňte na kupované pěnové housky, přece si nezkazíte skvělý burger. Houska má celou tu nádheru udržet pohromadě, takže vyhrňte rukávy a jděte do toho.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...