Houbový závin
Postup přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky a obojí opečeme na oleji. Přidáme houby, osolíme, okmínujeme, podusíme asi 15 minut a odstavíme z ohně.Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme je mlékem a necháme 15 minut stát. Pak je vymačkáme, přidáme kpodušeným houbám, přilijeme rozšlehaná vejce a směs podle potřeby zahustíme strouhankou.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme ho připravenou zchladlou houbovou směsí, kterou poklademe překrájenými listy špenátu (čerstvé listy předem spaříme horkou vodou a pak vymačkáme, mražené jen necháme rozmrazit a odkapat). Vše opatrně svineme a na obou koncích k sobě okraje těsta dobře přitiskneme.
Závin opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme ho rozšlehaným vejcem, pokmínujeme, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do světle hněda. Hotový závin nakrájíme a podáváme teplý nebo studený.
Načítám komentáře...