Houby na smetaně
Seznam surovin
- houby 500 gramů (malé, lišky, mladé hříbky)
- mléko 5 decilitrů
- máslo 150 gramů
- smetana 2,5 decilitru
- cibule 1 kus (větší)
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- olej 5 lžic
- vývar drůbeží 1 kostka
- kmín (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Očištěné houby nakrájíme na větší kousky (menší ponecháme vcelku), opečeme je na rozehřátém oleji a necháme dusit, dokud nejsou houby měkké.
Mezitím na rozehřátém másle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, krátce za stálého míchání osmažíme, zalijeme mlékem, rozmícháme a povaříme asi 10 minut (stále mícháme a hlídáme, aby se omáčka nepřipálila). Pak přidáme kostku vývaru a kmín a povaříme.
Po 5 minutách přidáme podušené houby, vmícháme smetanu, osolíme a ještě 5 minut povaříme. Houby na smetaně podáváme s knedlíky nebo vařenými těstovinami. Vynikající jsou také s rohlíky, které si můžeme do smetanové omáčky rozlámat.
Načítám komentáře...