Jarní velikonoční nádivka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na středně velké kostky, nasypeme je do mísy a zalijeme žloutky rozmíchanými ve smetaně.

Kopřivy důkladně opereme, nasypeme je do vroucí vody, asi po minutě je vyjmeme a nasekáme. Přisypeme je do mísy s rohlíky, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, oloupanou cibuli nasekanou nadrobno, utřený česnek a nasekanou pažitku a majoránku. Směs osolíme, opepříme a nakonec do ní vmícháme olej a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Směs naplníme do máslem vymazané formy, povrch uhladíme, nádivku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 50 minut.

Poznámka k receptu

Když před pečením rozložíte na povrch několik plátků másla, bude nádivka upečená krásně dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...