Jarní velikonoční nádivka
Seznam surovin
- rohlík 8 kusů (z předešlého dne)
- vejce 8 kusů
- smetana na šlehání 2 decilitry
- kopřivy 400 gramů (mladé)
- uzené maso 500 gramů (vařené)
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- pažitka 2 lžíce (nasekaná)
- majoránka 1 lžička
- sůl
- pepř černý (mletý)
- olej 2 lžíce
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na středně velké kostky, nasypeme je do mísy a zalijeme žloutky rozmíchanými ve smetaně.
Kopřivy důkladně opereme, nasypeme je do vroucí vody, asi po minutě je vyjmeme a nasekáme. Přisypeme je do mísy s rohlíky, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, oloupanou cibuli nasekanou nadrobno, utřený česnek a nasekanou pažitku a majoránku. Směs osolíme, opepříme a nakonec do ní vmícháme olej a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Směs naplníme do máslem vymazané formy, povrch uhladíme, nádivku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 50 minut.
Poznámka k receptu
Když před pečením rozložíte na povrch několik plátků másla, bude nádivka upečená krásně dozlatova.
Načítám komentáře...