Jarní závitky s bambusovými výhonky
Seznam surovin
- rýžový papír 16 kusů
- šitaké 10 gramů (sušené )
- bambusové výhonky 70 gramů
- cibule 2 kusy
- zelí čínské 120 gramů
- kuřecí maso 120 gramů (prsa)
- olej arašídový 1/2 litru
- víno rýžové 3 lžíce
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
- sójová omáčka 80 mililitrů
Postup přípravy
Rýžový papír namočíme do teplé vody, aby změknul. Sušené houby dáme do misky a přelejeme rovněž teplou vodou. Otevřeme konzervu s bambusovými výhonky a necháme je na sítku odkapat. Mezitím nasekáme cibuli na dlouhé proužky. Pak nakrájíme zelí a nadrobno i kuřecí prsa.
Na pánvi rozehřejeme dvě polévkové lžíce oleje, na kterých opečeme kuřecí maso. Hotové kuřecí kousky odebereme a uschováme do misky. Na stejném oleji orestujeme cibuli, čínské zelí, houby a bambusové výhonky. Celou směs pak pokropíme trochu rýžového vína a zahustíme solamylem a sojovou omáčkou. Nakonec přidáme odložené kuřecí maso a dusíme, dokud se tekutina nevyvaří.
Na závěr připravujeme plněné rolky: Do spodní třetiny papíru dáme polévkovou lžíci směsi. Náplň překryjeme papírem a stočíme napolovic. Nakonec přehneme pravý i levý okraj papíru a dovineme závitek a ž dokonce. Hotové závitky smažíme na arašídovém oleji 4 minuty (dostanetev bio obchodech). Podáváme je se zbytkem sojové omáčky, ale dobré jsou i s chilli omáčkou.
Načítám komentáře...