Kapustové závitky
Seznam surovin
- kapusta 8 listů
- mleté maso 300 gramů
- rýže 200 gramů
- cibule 1 kus
- rajčatový protlak 60 gramů
- vývar 1,5 decilitru
- smetana na vaření 1 decilitr
- česnek 3 stroužky
- paprička chilli červená 1 kus
- cukr 1 lžička
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- tymián 1 lžička (lístky)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rýži propláchneme studenou vodou a uvaříme ji v osolené vodě tak, aby zůstala pevná.
Maso v míse smícháme se solí a postupně přimícháme smetanu, mletou papriku, nasekanou chilli papričku, jemně nakrájenu cibuli a česnek.
Listy kapusty spaříme vroucí vodou, ihned je zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Odřízneme z nich silná žebra, rozdělíme na ně rýži, na každý položíme váleček vytvarovaný z masové směsi, okraje listů přehneme přes náplň a listy i s náplní stočíme do závitků, které pevně ovážeme provázkem.
Protlak rozmícháme s cukrem a tymiánem, osolíme, opepříme, zředíme vývarem a nalijeme do pekáčku. Rozložíme do něj závitky, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a závitky dusíme asi 30 minut.
Z hotových závitků odstraníme provázek, rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou z pekáčku a ihned podáváme.
Načítám komentáře...