Knedlíkový grenadýrský pochod
Seznam surovin
- knedlík bramborový 200 gramů
- těstoviny 200 gramů (vařené, např. kolínka)
- uzené maso 100 gramů (prorostlé, plátky)
- pórek 80 gramů
- cibule 1 kus (žlutá nebo červená, menší)
- mléko 0,8 decilitru
- sůl
- olej (na opečení)
- sýr 60 gramů (hrubě nastrouhaný, na posypání)
- petržel hladkolistá 1 lžička (nakrájená, na posypání)
Postup přípravy
Knedlík nakrájíme na plátky, rozmačkáme je vidličkou a vložíme do kastrolu. Zalijeme mlékem a mícháme na mírném ohni, dokud se nevytvoří hustá kaše.
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme spolu s kostičkami uzeného masa v pánvi na oleji. Přidáme na kostičky nakrájený pórek, promícháme a odstavíme z ohně. Přidáme uvařené horké těstoviny a knedlíkovou kaši, vše dobře promícháme a podle chuti přisolíme. Máme-li větší tvary těstovin, můžeme je přidat ke směsi až na talířích.
Směs rozdělíme na talíře (nebo originálně do vysokých sklenic), každou porci posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a podáváme.
Načítám komentáře...