Bramborové knedlíky s houbami
Postup přípravy
Čerstvé houby očistíme a nakrájíme je na kousky. Vložíme je do rozehřáté teflonové pánve a za občasného promíchání je vypečeme, až ztmavnou.
Necháme je vychladnout a mezitím nastrouháme uvařené oloupané a vychladlé brambory na jemném struhadle do mísy. Přidáme lžičku soli, vejce a hrubou mouku (je-li směs moc řídká, přidáme mouky více, je-li příliš tuhá, přidáme jí méně), ochutíme mletým kmínem, případně i majoránkou a dobře promícháme. Na závěr přidáme houby a vypracujeme tužší těsto, z kterého utvoříme v pomoučených dlaních menší kulaté knedlíčky.
Knedlíčky vložíme do hrnce s větším množstvím vroucí osolené vody, opatrně je vařečkou promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 8 -10 minut (podle velikosti).
Uvařené knedlíčky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou, necháme je krátce odkapat, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Jsou výborné přelité cibulkou osmaženou dozlatova na sádle nebo másle, posypané čerstvou pažitkou nebo doplněné dušeným špenátem.
Načítám komentáře...