Bramborové knedlíky s tvarohem
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, uvařené - celkem asi 500 g)
- tvaroh měkký 250 gramů
- vejce 1 kus
- moučka bramborová (škrob) 2 lžíce
- smetana 2 lžíce
- sůl
- řeřicha (čerstvá, na ozdobení)
Postup přípravy
Uvařené a studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme lžičku soli, vejce a škrobovou moučku a dobře promícháme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něj několik menších šišek, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 10 – 13 minut.
Tvaroh rozmícháme se smetanou a osolíme ho.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a nakrájíme na plátky (jsou-li moc měkké, nakrájíme je až po vychladnutí a pak ohřejeme v pařáčku). Rozdělíme je na talíře, doplníme ochuceným tvarohem, ozdobíme řeřichou a podáváme.
Načítám komentáře...