Bramborové miniknedlíky s rukolou
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené)
- rukola 1 svazek
- žloutek 3 kusy
- moučka bramborová (škrob) 3 lžíce
- sůl
- pepř bílý (mletý)
Na petrželové máslo:
- máslo 100 gramů (rozehřáté)
- petržel hladkolistá 50 gramů
Postup přípravy
Uvařené a studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme sůl, žloutky a škrob (může ho být i více, podle toho, jak moučné brambory použijeme) a promícháme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něj malé kulaté knedlíčky, které vložíme do pařáčku, položíme nad hrnec s vroucí vodou, zakryjeme a vaříme v páře asi 10 minut.
Zelenou petrželku rozmixujeme, přidáme rozehřáté máslo a opět krátce rozmixujeme.
Uvařené knedlíčky necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, posypeme čerstvě mletým pepřem, obložíme opranými listy rukoly, pokapeme petrželovým máslem a podáváme spolu s miskou zbylého petrželového másla.
Načítám komentáře...