Čínské vepřové knedlíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 2 hrnky (1 hrnek = 2,5 dl)
- mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek (smíchaná se 2 lžičkami kypřícího prášku do pečiva)
- voda 1 hrnek (teplá)
- cukr krystal 60 gramů (jemný)
- sádlo 2 lžíce (rozpuštěné)
- droždí 15 gramů (sušené)
- mouka (na vál)
Na náplň:
- vepřové maso 250 gramů (panenka)
- cibulka jarní 2 kusy
- voda 1/4 hrnku
- sójová omáčka 1 lžíce
- sherry suché 1 lžíce
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžičky
- zázvor 1 lžička (čerstvý, nastrouhaný)
- cukr 1 lžička
- olej 1 lžička
- omáčka hoisin 1 lžička (ochucená sójová omáčka)
Postup přípravy
Z uvedených přísad připravíme klasické kynuté těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut vykynout.
Mezitím na pánvi s olej orestujeme zázvor a drobně nakrájené cibulky. Přidáme kukuřičnou moučku smíchanou s vodou, obě omáčky, cukr, sherry a jemně nakrájené vepřové maso, mícháme do zhoustnutí a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném válu a rozdělíme na 48 kousků. Vytvarujeme z nich kuličky a rozmáčkneme je do placiček. Na každou dáme lžičku masové náplně, okraje těsta zvedneme nahoru a nad náplní k sobě přitiskneme.
Knedlíčky rozdělíme na několik várek a každou naskládáme na pařáček nad hrncem s vroucí vodou ve vzdálenosti asi 3 cm od sebe, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře asi 10 minut, dokud nejsou knedlíčky na dotek suché. Podáváme je s různými asijskými omáčkami a restovanými zeleninovými nudličkami.
Načítám komentáře...