Domácí špenátové knedlíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Špenát uvařený asi 5 minut ve slané vodě necháme vychladnout a vyždímáme z něj vodu. Špenát nakrájíme ostrým nožem na menší kousky.

Do mísy vhodíme špenát, tvaroh, mouku. Vyklepneme 2 vejce. Ochutíme strouhaným parmezánem a špetkou muškátového ořechu. Vše důkladně promícháme. Těsto vhodíme na pomoučněný vál a rukama vypracujeme v hladké těsto. Příliš řídké těsto případně zahustíme trochou polohrubé mouky.

Z těsta odkrojíme vždy část, zhotovíme válečky, nakrájíme a z kousků těsta zhotovíme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Ihned vhodíme do slané vařící vody a krátce povaříme. Knedlíčky, které vyplavou na povrch, odebíráme. V pánvi se zahřátým máslem a šalvějí knedlíčky krátce osmahneme a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...