Domácí špenátové knedlíčky
Seznam surovin
- špenát 500 gramů (čerstvý listový, nebo zmražený)
- tvaroh měkký 500 gramů (tučný )
- mouka pšeničná polohrubá 80 gramů
- sýr Parmezán 80 gramů (strouhaný )
- vejce 2 kusy
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý )
- šalvěj 16 listů
- máslo 40 gramů
- sůl
Postup přípravy
Špenát uvařený asi 5 minut ve slané vodě necháme vychladnout a vyždímáme z něj vodu. Špenát nakrájíme ostrým nožem na menší kousky.
Do mísy vhodíme špenát, tvaroh, mouku. Vyklepneme 2 vejce. Ochutíme strouhaným parmezánem a špetkou muškátového ořechu. Vše důkladně promícháme. Těsto vhodíme na pomoučněný vál a rukama vypracujeme v hladké těsto. Příliš řídké těsto případně zahustíme trochou polohrubé mouky.
Z těsta odkrojíme vždy část, zhotovíme válečky, nakrájíme a z kousků těsta zhotovíme kuličky o velikosti vlašského ořechu. Ihned vhodíme do slané vařící vody a krátce povaříme. Knedlíčky, které vyplavou na povrch, odebíráme. V pánvi se zahřátým máslem a šalvějí knedlíčky krátce osmahneme a podáváme.
Načítám komentáře...