Duryňské bramborové knedlíky
Postup přípravy
Housky nakrájíme na malé kostičky, osmažíme je na rozehřátém tuku za stálého míchání lehce dozlatova a necháme vychladnout.
Polovinu brambor oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme (vodu si uschováme) a po prochladnutí je nastrouháme na jemném struhadle. Druhou polovinu syrových brambor oloupeme, také nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a přidáme je k vařeným nastrouhaným bramborám. Přidáme škrob a podle potřeby prochladlou vodu z vařených brambor a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na stejně velké kousky a do každého zabalíme několik osmažených houskových kostiček.
Knedlíky v dlaních zakulatíme, vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, ihned je rozdělíme na talíře, roztrhneme vidličkou a omastíme rozehřátým máslem.
Podáváme je jako hlavní jídlo, doplněné třeba zelím a špekem, jsou také ideální přílohou ke každé pečeni se šťávou.
Načítám komentáře...