Frncouchaté knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Syrové brambory opláchneme, oloupeme a nastrouháme do hluboké mísy. Z brambor lehce vymačkáme šťávu do malé misky a necháme ji asi 10 minut odstát.

K vymačkaným bramborám přimícháme mouku, krupici, vejce, sůl a kmín. Ustátou šťávu z brambor opatrně slijeme a škrob, který se usadil na dně misky, vmícháme do bramborového těsta.

V navlhčených rukou z těsta utvoříme malé kulaté knedlíčky, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme bez pokličky asi 5 minut (podle velikosti).

Hotové knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme odkapat. Jsou vynikající s pečeným vepřovým masem (nejlépe s výpečky) a dušeným zelím. (A vychlazeným plzeňským pivem.)

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...