Haluškové knedlíčky s brynzou
Seznam surovin
- halušky 2/3 balíčku (v prášku)
- bramborové těsto 1/3 balíčku (v prášku)
- žloutek 1 kus
- mouka (na poprášení tácku)
- sýr Brynza 120 gramů
- slanina anglická 80 gramů (plátky)
Postup přípravy
Směs na halušky a knedlíky nasypeme do mísy, přidáme žloutek a tolik vody, abychom mohli vypracovat pevné těsto. Na válu z něj utvoříme válečky, které nakrájíme na špalíčky. V dlaních z nich vytvoříme kuličky, které narovnáme na pomoučený tácek nebo prkénko a pomalu je sesuneme do hrnce s vroucí vodou. Když se začne voda znovu vařit, zmírníme plamen a dále zvolna vaříme asi 8 minut.
Slaninu nakrájíme na nudličky a necháme je zvolna vyškvařit v pánvi dozlatova.
Uvařené knedlíčky scedíme a necháme odkapat. Pak je rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a vyškvařenou křupavou slaninou, pokapeme výpekem ze slaniny a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
- Než začnete koulet knedlíky, pomoučete si dlaně, aby se na ně těsto nelepilo.
- Polovinu anglické slaniny můžete nahradit obyčenou a vyškvařit ji na pánvi spolu s jemně nakrájenou cibulí.
- Chutným a také estetickým doplňkem je nakrájená čerstvá pažitka, kterou knedlíky na talířích posypete.
Načítám komentáře...