Houbové kynuté knedlíky s rajskou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

K prosáté mouce přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, přidáme majoránku, osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto. Přidáme housku nakrájenou na malé kostičky, opatrně promícháme a těsto necháme 40 minut odpočinout na teplém místě.

Mezitím uvaříme omáčku. V hrnci přivedeme k varu drcená rajčata s cukrem, drceným česnekem a majoránkou, omáčku rozmixujeme, vmícháme olivový olej, opět rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.

Houby nakrájíme nadrobno, opečeme je nasucho na teflonové pánvi a podusíme, až se odpaří asi polovina vody (houby ztratí asi polovinu původní váhy). Necháme je zchladnout a pak polovinu vmícháme do těsta. Znovu ho důkladně propracujeme a necháme 15 minut vykynout.

Z těsta utvoříme menší kulaté knedlíky, necháme je ještě 5 – 10 minut vykynout, pak je zavaříme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut.

Hotové knedlíky propíchneme vidličkou a podáváme s rajčatovou omáčkou a posypané zbylými podušenými houbami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...