Houbové kynuté knedlíky s rajskou omáčkou
Seznam surovin
- houby 500 gramů (lesní, čerstvé)
- mouka pšeničná hrubá 450 gramů
- mléko 2 decilitry
- houska 1 kus
- vejce 1 kus
- droždí 15 gramů
- majoránka 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na omáčku:
- rajčata sterilovaná 1 plechovka (drcená)
- olej olivový 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- majoránka (čerstvá, několik lístků)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
K prosáté mouce přidáme rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem, přidáme majoránku, osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto. Přidáme housku nakrájenou na malé kostičky, opatrně promícháme a těsto necháme 40 minut odpočinout na teplém místě.
Mezitím uvaříme omáčku. V hrnci přivedeme k varu drcená rajčata s cukrem, drceným česnekem a majoránkou, omáčku rozmixujeme, vmícháme olivový olej, opět rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
Houby nakrájíme nadrobno, opečeme je nasucho na teflonové pánvi a podusíme, až se odpaří asi polovina vody (houby ztratí asi polovinu původní váhy). Necháme je zchladnout a pak polovinu vmícháme do těsta. Znovu ho důkladně propracujeme a necháme 15 minut vykynout.
Z těsta utvoříme menší kulaté knedlíky, necháme je ještě 5 – 10 minut vykynout, pak je zavaříme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut.
Hotové knedlíky propíchneme vidličkou a podáváme s rajčatovou omáčkou a posypané zbylými podušenými houbami.
Načítám komentáře...