Jemné bramborové knedlíčky s pepřovým tvarohem
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, uvařené ve slupce, celkem asi 500 g)
- vejce 1 kus
- moučka bramborová (škrob) 2 lžíce
- sůl
Na doplnění:
- slanina 400 gramů (měkká, uzená)
- tvaroh měkký 400 gramů (tučný)
- mléko 1 decilitr (nebo kefír)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- pažitka (nakrájená)
Postup přípravy
Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, lžičku soli a škrobovou moučku a rychle promícháme, až vznikne hladké těsto. Rozdělíme ho na malé kousky a utvoříme z nich v dlaních knedlíčky, které vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme 10 minut. Pak je vyjmeme, necháme odkapat a uložíme v teple.
Tvaroh osolíme, opepříme, trochu zředíme mlékem nebo kefírem a důkladně rozmícháme.
Slaninu nakrájíme na plátky, rozložíme je na suchou rozehřátou pánev a vypečeme do křupava.
Na talíře rozdělíme horké knedlíky, přidáme ochucený tvaroh, vše přelijeme vypečeným tukem ze slaniny a doplníme kousky křupavé slaniny a pažitkou.
Načítám komentáře...