Jemné bramborové knedlíčky s pepřovým tvarohem

Seznam surovin

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, lžičku soli a škrobovou moučku a rychle promícháme, až vznikne hladké těsto. Rozdělíme ho na malé kousky a utvoříme z nich v dlaních knedlíčky, které vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme 10 minut. Pak je vyjmeme, necháme odkapat a uložíme v teple.

Tvaroh osolíme, opepříme, trochu zředíme mlékem nebo kefírem a důkladně rozmícháme.

Slaninu nakrájíme na plátky, rozložíme je na suchou rozehřátou pánev a vypečeme do křupava.

Na talíře rozdělíme horké knedlíky, přidáme ochucený tvaroh, vše přelijeme vypečeným tukem ze slaniny a doplníme kousky křupavé slaniny a pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...