Klasické chlupaté knedlíky
Seznam surovin
- brambory 700 gramů
- mléko 4 lžíce (horké)
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
- sůl
Postup přípravy
Oloupejte a jemně nastrouhejte syrové brambory. Dejte je do síta a vytlačte přebytečnou vodu. Brambory přendejte do mísy, přidejte horké mléko, promíchejte, osolte, vmíchejte vejce a hrubou mouku.
Vypracujte těsto a odkrojte lžící na zkoušku 1 knedlík, který vhoďte do vroucí osolené vody. Rozvaří-li se, zahustěte těsto ještě moukou.
Knedlíky vykrajujte lžící do vařící osolené vody a uvařte doměkka. Uvařené vyndejte děrovanou naběračkou.
Při podávání je můžete posypat opečenou cibulkou a omastit sádlem.
Poznámka k receptu
Tyto knedlíky servírujte samotné nebo jako přílohu k vepřovému masu či klobásám.
Načítám komentáře...