Knedlíkový nákyp se špenátem
Seznam surovin
- knedlík bramborový 600 gramů (případně houskový)
- vejce 6 kusů
- špenát 200 gramů (listový)
- mléko 2 decilitry
- sýr tvrdý 100 gramů
- slanina anglická 100 gramů
- máslo 30 gramů
- strouhanka 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Formu (vhodnou i do mikrovlnné trouby) vymažeme lehce máslem a vysypeme strouhankou. Zbylé máslo dáme nahřát do pánve, přidáme nakrájenou slaninu, na kostky nakrájené knedlíky a krátce opečeme. Přidáme opláchnutý nakrájený špenát a promícháme.
Opečenou směs dáme do mísy, přilijeme mléko rozmíchané s vejci a strouhaný sýr. Směs nalijeme do vymazané formy, dáme do mikrovlnné trouby a ohříváme, dokud se vejce nezačnou srážet, trvá to asi 5 minut.
Formu přendáme do normální trouby vyhřáté na 190°C a pečeme ještě 20 minut dozlatova.
Načítám komentáře...