Knedlíky plněné kuřecí směsí
Seznam surovin
- kynuté těsto 400 gramů
- kuřecí maso 250 gramů
- jogurt bílý 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus (menší)
- kari 1 lžíce
- kurkuma 1 lžička
- sůl
- mouka (na vál)
- petržel hladkolistá (nasekaná, na posypání)
Na zeleninu:
- celer řapíkatý 150 gramů
- mrkev 150 gramů
- fazolky zelené 80 gramů
- cibulka jarní 2 kusy
- máslo 2 lžíce
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na drobné kostičky, opečeme je na rozpáleném oleji, osolíme, ochutíme kari a kurkumou, zalijeme trochou vody a krátce podusíme. Přidáme jemně nakrájenou chilli papričku a jogurt a mícháme do zhoustnutí.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a krátce ji orestujeme na rozpuštěném másle. Osolíme ji, opepříme a ještě krátce osmahneme. Pak přilijeme asi 3 lžíce vody, zeleninu zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi 3 - 4 minuty.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm a nakrájíme ho na čtverce. Do středu každého dáme lžičku masové náplně, těsto zabalíme a zakulatíme. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 - 7 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a ihned propícháme tenkou dvouzubou vidličkou nebo špejlí. Rozdělíme je spolu se zeleninou na talíře, posypeme petrželkou a podáváme.
Recept na kynuté těsto najdete zde.
Načítám komentáře...