Knedlíky plněné masovým ragú
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (vařené oloupané a studené)
- mouka pšeničná hrubá 250 gramů
- vejce 1 kus
- krupice 1 lžíce (jemná)
- sůl
- mandlové lupínky 1 hrst (opražené drcené, na posypání)
- olej olivový 0,4 decilitru
- cuketa 1 kus (větší)
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
Na náplň:
- mleté maso 400 gramů (napůl hovězí + vepřové)
- rajčata sterilovaná 200 gramů (loupaná)
- víno červené 2,5 decilitru
- vývar masový 2 decilitry
- máslo 70 gramů
- cibule 1 kus
- rajčatový protlak 2 lžíce
- pepř černý 1 špetka (drcený)
- sůl 3 špetky
Na přílohu:
- sýr Parmezán 60 gramů (strouhaný)
- sůl 3 špetky
- olej olivový 4 lžíce (na smažení)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme náplň. Oloupanou a jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme mleté maso a mícháme, dokud se nerozdrobí. Zalijeme ho červeným vínem a dusíme, dokud se víno neodpaří. Pak přidáme rajčata propasírovaná přes síto a protlak, opepříme, osolíme, přilijeme část vývaru a ragú necháme dusit. Podle potřeby doléváme vývar a dusíme, dokud není maso měkké a ragú husté.
Brambory prolisujeme, posypeme moukou a krupicí, přidáme lžičku soli a vejce a zpracujeme hladké těsto. Utvoříme z něj váleček o průměru asi 5 cm a nakrájíme ho na dílky, které rozmáčkneme na placičky. Do středu každé dáme lžičku vychladlého ragú, opatrně je uzavřeme a vytvarujeme do kulatých knedlíků. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 - 12 minut.
Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v hluboké pánvi na olivovém oleji. Zalijeme ji smetanou, přidáme parmazán, krátce povaříme a podle chuti přisolíme. Cuketu rozdělíme do talířů, přidáme knedlíky a posypeme je drcenými mandlovými lupínky.
Načítám komentáře...