Knedlíky s houbami
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme máslo a když začne intenzivně vřít, přidáme jemně nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme oprané a překrájené houby, promícháme a podusíme pod pokličkou 15 minut. Přidáme prolisovaný česnek, ochutíme majoránkou, kmínem, pepřem a solí (ochutíme ji výrazněji) a směs necháme zchladnout.
Oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme je, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, ocet a vejce. Vše promícháme rychle vařečkou, až vznikne hladké pevné těsto. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a nakrájíme na čtverečky velké 4 x 4 cm. Na každý položíme malou hromádku náplně, těsto uzavřeme a v dlaních opatrně zakulatíme, aby se nevytvořily trhliny.
Knedlíky poprášíme polohrubou moukou, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 7 minut. Pak je vyjmeme, necháme odkapat a podáváme buď jako lehké jídlo doplněné omáčkou ze zbylé náplně povařené se smetanou a pak rozmixované nebo jako vynikající přílohu k masu.
Načítám komentáře...