Knedlíky s hráškem a klobásou
Seznam surovin
- knedlík bramborový 1 kus (vařený, celá šiška)
- hrášek 300 gramů (mražený)
- klobása 2 kusy
- máslo 100 gramů (nebo olej)
- cibule 2 kusy (menší)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Klobásy rozkrojíme příčně na půlky a každou ještě podélně rozkrojíme na čtvrtky. Rozložíme je na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dokřupava.
Mezitím bramborový knedlík nakrájíme na kolečka, která ještě překrájíme na půlkolečka. Na rozehřátém másle (oleji) zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené knedlíky a opečeme je dozlatova. Vmícháme hrášek, necháme ho prohřát, směs osolíme a opepříme.
Směs rozdělíme na talíře a každou porci doplníme opečenou klobásou.
Poznámka k receptu
Hrášek můžete nahradit mraženou zeleninovou směsí (např. benátskou s hráškem, mrkví a kukuřicí).
Výborné a jednoduché jsou také zbylé knedlíky (nemusí být bramborové, ale klidně i houskové), které nakrájíte na kousky a opečete na sádle s cibulkou. Přidejte sklenici sterilovaného kyselého zelí bez nálevu, promíchejte, osolte a nechte pod pokličkou prohřát. Podávejte posypané jemně nakrájeným mladým pórkem nebo natí z jarní cibulky.
Pokud se neobejdete bez uzeniny, opečte zbylé nakrájené knedlíky na másle dozlatova, přidejte kostičky uzeniny a po chvíli vše zalijte rozšlehanými osolenými a opepřenými vejci a za stálého míchání je nechte ztuhnout. Posypejte nakrájenou pažitkou a můžete podávat.
Načítám komentáře...