Knedlíky s hráškem a kukuřicí
Seznam surovin
Na těsto:
- brambory 800 gramů (vařené bez slupky)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- krupice 100 gramů
- vejce 1 kus
- sůl
Na náplň:
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme máslo a opečeme na něm kukuřici. Přidáme hrášek a necháme ho prohřát. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, osolíme, opepříme a mícháme do polotuha. Směs odstavíme z ohně a necháme ji zchladnout.
Oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme je, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, ocet a vejce. Vše promícháme rychle vařečkou, až vznikne hladké pevné těsto. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a nakrájíme na čtverečky velké 5 x 5 cm. Na každý položíme hromádku náplně, těsto uzavřeme a v dlaních zakulatíme.Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 6 až 8 minut.
Zbylou náplň znovu ohřejeme, případně ji ještě vylepšíme nakrájenou šunkou nebo anglickou slaninou. Uvařené knedlíky rozdělíme na talíře, omastíme je rozehřátým máslem, doplníme je ohřátou zbylou náplní a podáváme.
Načítám komentáře...