Knedlíky s pikantní dýní
Seznam surovin
- mouka (na vál )
Na těsto:
- brambory 800 gramů (vařené bez slupky)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- krupice 100 gramů
- vejce 1 kus
- ocet 1 lžíce
- sůl
Na náplň:
- dýně 600 gramů (hokkaido )
- cukr krystal 100 gramů
- med 3 lžíce
- olej slunečnicový 1/2 decilitru
- sůl 1 lžička
- koření chilli 1 špetka
- pepř (mletý )
Postup přípravy
Dýni očistíme, okrájíme tvrdou kůru a odstraníme semínka. Dužninu nakrájíme na půlcentimetrové kostičky, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a podusíme 15 minut. Přidáme cukr, sůl, pepř a chilli a dále dusíme doměkka. Na závěr vmícháme med a směs necháme zchladnout.
Oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme je, přidáme prosátou mouku, krupici, ocet a vejce a rychle vypracujeme hladké pevné těsto. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a nakrájíme na čtverečky velké 5 x 5 cm. Na každý položíme hromádku náplně, těsto uzavřeme a v dlaních zakulatíme.
Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 8 minut. Po odkapání je rozdělíme na talíře a případně ještě pokapeme dýňovým olejem a doplníme šlehačkou ušlehanou se špetkou soli.
Načítám komentáře...