Knedlíky s uzeným masem
Seznam surovin
Na těsto:
- brambory 800 gramů (vařené bez slupky, studené)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- krupice 100 gramů
- vejce 1 kus
- ocet 1 lžíce
- sůl
Na náplň:
- vepřové maso 500 gramů (uzený bůček bez kosti)
- cibule 1 kus (větší)
Postup přípravy
Uzené maso nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 3 x 3 mm.
Oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme je, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, ocet a vejce. Vše promícháme rychle vařečkou, až vznikne hladké pevné těsto. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a rádýlkem ho nakrájíme na čtverečky o velikosti 5 x 5 cm.Na každý položíme hromádku kostiček uzeného masa a těsto dobře uzavřeme a v pomoučených dlaních zakulatíme. Naplněné knedlíky vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, promícháme a vaříme 8 až 10 minut.
Mezitím nakrájíme cibuli najemno a osmahneme ji dozlatova na rozehřátém oleji nebo sádle. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, po odkapání je rozdělíme na talíře a přelijeme osmaženou cibulkou, případně ještě doplníme dušeným zelím nebo špenátem.
Načítám komentáře...