Knedlíky se špenátem
Postup přípravy
Špenát necháme povolit a překrájíme ho na menší kousky. Slaninu nakrájíme na plátky, vložíme je do studené pánve, zahřejeme a necháme vysmažit do křupava. Plátky vyjmeme, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 120°C je ještě necháme vypéct do křupavých chipsů. Na vypečeném tuku ze slaniny zesklovatíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek, prohřejeme a náplň necháme zchladnout.
Oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme je, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, ocet a vejce. Vše promícháme rychle vařečkou, až vznikne hladké pevné těsto. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm, nakrájíme ho na čtverečky o velikosti 5 x 5 cm (nebo kolečka o průměru 5 cm), na každý položíme asi lžíci špenátové náplně, těsto dobře uzavřeme a v dlaních zakulatíme.
Naplněné knedlíky vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, promícháme a vaříme 7 až 9 minut. Na talíře rozdělíme zbylou ohřátou špenátovou náplň, položíme na ni uvařené a odkapané knedlíky, posypeme plátky křupavé slaniny a přelijeme vypečeným tukem ze slaniny.
Načítám komentáře...