Knedlíky se zelím a opečenými klobáskami
Seznam surovin
- kynuté těsto 300 gramů
- klobása 400 gramů
- zelí kysané 200 gramů (bez šťávy)
- olej
- sůl
Na omáčku:
- vývar 6 decilitrů
- cibule 1 kus (střední)
- paprika červená 1/2 kusu
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- olej 1/2 decilitru
- rajčatový protlak 1 lžíce
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- koření chilli 1 špetka
- sůl
Postup přípravy
Tři čtvrtiny vymačkaného zelí lehce překrájíme a zapracujeme do těsta (pokud zřídne, přidáme trochu mouky). Vyválíme z něj dvě menší šišky a necháme pod utěrkou asi 20 minut znovu nakynout.
Nakrájenou cibuli osmahneme v kastrolu na oleji dozlatova. Snížíme teplotu, přisypeme mletou papriku, necháme ji zpěnit, přisypeme mouku a krátce znovu orestujeme. Přilijeme studený vývar, rozmícháme a přivedeme k varu. Vmícháme protlak a chilli a omáčku necháme zvolna vařit.
Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a zvolna vaříme 10 minut téměř zakryté, aby mohla unikat pára. Pak knedlíky otočíme a vaříme dalších 6 - 7 minut.
Mezitím do omáčky přidáme nakrájenou papriku a podle chuti ji osolíme. Zbylé zelí osmažíme na oleji dozlatova a necháme odkapat na savém papíru. Klobásky ozdobně nařežeme a opečeme na oleji.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propícháme tenkou dvouzubou vidličkou nebo špejlí a nakrájíme na plátky. Omáčku rozdělíme na talíře, přidáme knedlíky, opečené klobásky a osmažené zelí a podáváme.
Recept na kynuté těsto najdete zde.
Načítám komentáře...