Krupicové knedlíky s kuřetem a paprikovou omáčkou
Seznam surovin
- krupice 300 gramů (jemná)
- mléko 4 decilitry (osolené)
- vejce 2 kusy
- máslo 60 gramů (nebo margarín)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
Na maso a papriku:
- kuřecí maso 4 porce (prsa)
- cibulka jarní 1 kus
- olej 2 lžíce
- paprika červená 1 lžíce (nakrájená na kostičky)
- paprika žlutá 1 lžíce (nakrájená na kostičky)
- sůl
Na omáčku:
- smetana 2 decilitry
- vývar 2 decilitry
- cibule 1 kus (menší)
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- olej 40 gramů
- máslo pomazánkové 2 lžíce
- paprika 2 lžičky (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Z osoleného mléka, másla a 225 g krupičky uvaříme hustou kaši. Přelijeme ji do mísy a mícháme, dokud trochu nezchladne. Přimícháme vejce a zbylou krupičku a těsto necháme asi 15 minut odležet.
Pak do těsta vmícháme prášek do pečiva, lžící z něj vykrajujeme noky, které v dlaních zakulatíme, vložíme je do vařící se osolené vody a zvolna vaříme asi 15 minut.
Na nahřáté talíře nalijeme omáčku, přidáme uvařené odkapané knedlíky a doplníme pečeným masem a paprikou.
Omáčka, maso a paprika: Jemně nakrájenou cibuli zpěníme v menším kastrolu na oleji. Vmícháme mouku a po minutě přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, dobře rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Po chvíli vmícháme smetanu a pomazánkové máslo a necháme zvolna vařit. Kuřecí maso naklepeme, zprudka opečeme na lžíci oleje, přeložíme do pekáčku, osolíme a dopečeme asi 10 minut v troubě při 160 °C. Výpek z masa přilijeme do omáčky rozmixujeme ji ponorným mixérem a podle chuti přisolíme. Papriku orestujeme na zbylé lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibulku, lehce osolíme a prohřejeme.
Načítám komentáře...