Kuskusové knedlíky se zeleninou
Seznam surovin
- lilek 1 kus (menší, asi 250 g)
- kuskus 200 gramů
- houska 2 kusy
- vejce 2 kusy
- paprika žlutá 1/2 kusu
- paprika červená 1/2 kusu
- cibule 1 kus
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- olej 1/2 decilitru
- česnek 2 stroužky
- kari 2 lžičky (mleté)
- sůl
- olej (na vymazání hrnečků)
Postup přípravy
Kuskus zalijeme v kovové misce vařící vodou, aby sahala asi 2 mm nad kuskus a necháme 2 minuty nabobtnat pod pokličkou. Pak kuskus dobře promícháme, aby z něj unikla pára.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený lilek, osolíme a opékáme do změknutí. Lilek přidáme ke kuskusu, do pánve nasypeme nakrájenou cibuli, česnek a kostičky paprik, krátce vše opečeme, osolíme, ochutíme kari a také vmícháme do kuskusu. Když směs zchladne, promícháme ji v míse s houskami nakrájenými na malé kostičky, vejci, moukou a podle potřeby ještě přisolíme.
Vhodné hrnečky lehce vytřeme olejem, vyložíme papírem na pečení, naplníme je připravenou směsí a vršky zakryjeme potravinářskou fólií.
Do vhodného hrnce nalijeme vodu ve vrstvě asi 5 cm a přivedeme ji k varu. Do hrnce vložíme naplněné hrnečky, zakryjeme pokličkou a při mírnější teplotě vaříme asi 20 minut.
Uvařené knedlíky vyklopíme, nakrájíme a podáváme například s čatní.
Načítám komentáře...