Lučinové knedlíčky s fenyklem
Seznam surovin
- tvarohové těsto 400 gramů (polovinu měkkého tvarohu nahradíme 125 g lučiny)
- fenykl 1 kus (velký, asi 200 - 250 g)
- olej olivový 2 lžíce
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- kopr (nasekaný, na posypání)
Na ragú:
- krevety 200 gramů (mražené)
- cuketa 1 kus (asi 200 g)
- smetana zakysaná 2 decilitry
- vývar 1 decilitr
- rajčatový protlak 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve připravíme ragú. Drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, poprášíme ji moukou, orestujeme, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme protlak a smetanu, osolíme a vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, štávu z rozmrzlých krevet a dále vaříme asi 5 minut. Na závěr přidáme krevety a necháme již jen přejít varem.
Fenykl očistíme, nať nakrájíme najemno a vložíme do mísy. Bulvu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a v hlubší pánvi orestujeme na oleji se solí a citronovou kůrou doměkka. Přidáme je k nati do mísy a po prochladnutí přidáme tvarohové těsto, vše promícháme a necháme chvíli odpočinout (pokud těsto přidáním fenyklu zřídne, přidáme jště trochu nasekané pečivové střídky).
Pak z těsta utvoříme menší knedlíčky, vložíme je do zprudka se vařící osolené vody, zmírníme teplotu a vaříme zvolna asi 8 minut. Na talíře rozdělíme teplé krevetové ragú, přidáme odkapané knedlíčky a doplníme je čerstvým koprem.
Recept na tvarohové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...