Lučinové knedlíčky s fenyklem

Seznam surovin

Na ragú:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme ragú. Drobně nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, poprášíme ji moukou, orestujeme, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme protlak a smetanu, osolíme a vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, štávu z rozmrzlých krevet a dále vaříme asi 5 minut. Na závěr přidáme krevety a necháme již jen přejít varem.

Fenykl očistíme, nať nakrájíme najemno a vložíme do mísy. Bulvu očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a v hlubší pánvi orestujeme na oleji se solí a citronovou kůrou doměkka. Přidáme je k nati do mísy a po prochladnutí přidáme tvarohové těsto, vše promícháme a necháme chvíli odpočinout (pokud těsto přidáním fenyklu zřídne, přidáme jště trochu nasekané pečivové střídky).

Pak z těsta utvoříme menší knedlíčky, vložíme je do zprudka se vařící osolené vody, zmírníme teplotu a vaříme zvolna asi 8 minut. Na talíře rozdělíme teplé krevetové ragú, přidáme odkapané knedlíčky a doplníme je čerstvým koprem.

Recept na tvarohové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...