Olivové knedlíky se šunkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme vejce, mléko, sůl, olivy, nasekaný česnek a na kousky nakrájená sušená rajčata, roketu a šunku. Přisypeme mouku, vše opatrně promícháme a těsto necháme asi 10 minut odležet.

Do většího hrnce nalijeme asi 5 cm vysokou vrstvu vody a přivedeme ji k varu. Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných vhodných hrnečků a vršek každého zakryjeme potravinářskou fólií. Hrnečky vložíme do hrnce, zakryjeme poklicí a vaříme zvolna asi 20 minut.

Hotové knedlíky opatrně vyklopíme z hrnečků, nakrájíme je a podáváme například se sýrovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Výborné omáčky, včetně sýrové, se prodávají jako polotovary (například jako omáčky na těstoviny). Stačí je jen ohřát.

Skvělým zeleninovým doplňkem k těmto knedlíkům jsou kořeněná rajčata. Budete potřebovat 400 g zralých rajčat a 1 svazek jarních cibulek s natí. Rajčata omyjte a nakrájejte na kolečka, cibulky očistěte a překrájejte na půlky a obojí opečte v pánvi na lžíci olivového oleje, až zelenina začne lehce hnědnout. Před dopečením směs osolte a ochuťte 2 lžičkami provensálského koření.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...