Opečené knedlíky s klobásou
Seznam surovin
- knedlík bramborový 600 gramů (hotový)
- zelí kysané 500 gramů
- klobása 300 gramů (Ostravská)
- cibule 1 kus
- vývar 1,5 decilitru
- olej 2/3 decilitru
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Klobásu nakrájíme na špalíčky a každý po obou stranách na řezu lehce nařízneme. Knedlíky nakrájíme na kostky. V kastrolu zahřejeme polovinu oleje, přidáme klobásu a knedlíky a zvolna je opečeme.
V dalším kastrolu na zbylém oleji zeklovatíme oloupanou drobně nakrájenou cibuli. Přidáme odkapané kysané zelí, osolíme, přilijeme vývar, promícháme a zelí pod pokličkou krátce podusíme.
Pak ho přimícháme ke knedlíkům s klobásou, směs podle chuti osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Načítám komentáře...