Pizza knedlíky s boloňskou směsí
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- sýr Parmezán 30 gramů (jemně nastrouhaný)
- voda 0,8 decilitru (vlažná)
- droždí 15 gramů
- bazalka 1 lžíce (nakrájená)
- olej olivový 1/4 decilitru
- cukr 1/2 lžičky
- sůl 1/3 lžičky
- olej (na vymazání plechu)
Na omáčku:
- hovězí maso 600 gramů (mleté)
- rajčata sterilovaná 250 gramů (drcená)
- cibule 1 kus (menší)
- mrkev 1 kus (menší)
- víno červené 1,2 decilitru (suché)
- máslo 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- oregano 1 lžička (lístky)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s parmazánem a solí, přilijeme vlažnou vodu, ve které jsme rozmíchali droždí a cukr a vypracujeme vláčné těsto. Na závěr do něj zapracujeme olej s bazalkou a necháme ho vykynout na teplém místě.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo s olejem, přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou mrkev a cibuli a mícháme, dokud nezačne cibule lehce zlátnout. Přidáme maso, dobře ho rozmícháme, aby se neutvořily hrudky, a zvolna dusíme. Směs osolíme, opepříme, zalijeme vínem a zvolna dusíme, dokud se víno neodpaří. Vmícháme rajčata a oregano a omáčku dusíme pod pokličkou asi hodinu do zhoustnutí.
Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící větší noky, které v rukou zakulatíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Po odkapání je přeložíme na vymazaný plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.
Hotovou omáčku dochutíme solí, rozdělíme na talíře, doplníme pečenými knedlíčky a podáváme.
Načítám komentáře...