Plněné bramborové knedlíky
Seznam surovin
- bramborové těsto 750 gramů (základní)
- mouka pšeničná hladká (na posypání pracovní plochy)
- cibule 1 kus
- škvarky 250 gramů
- strouhanka (trochu)
- sádlo 2 lžíce
- zelí kysané (dušené k podávání)
Postup přípravy
1. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na přibližně 5mm silný plát, rozkrájejte ho na čtverečky, které plňte nádivkou, uzavřete je a zakulaťte.
2. Na náplň osmažte na tuku dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidejte škvarky, případně zahustěte trochou strouhanky. Nechte vychladnout a asi lžičku této náplně balte do těsta.
3. Knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody, lehce je promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu, a vařte asi 15 minut. Nejlépe chutnají se zelím a vychlazeným pivem.
Recept na Základní bramborové těsto najdete zde
Poznámka k receptu
Jsou tak syté a dobré, že bohatě poslouží jako hlavní jídlo – v doprovodu dušeného zelí.
Načítám komentáře...