Plněné slané knedlíčky se špenátem a mozzarellou
Seznam surovin
Na náplň:
- špenát 400 gramů (čerstvý)
- sýr Mozzarella 80 gramů
- cibulka jarní 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- bazalka 1 lžíce (nakrájená)
- sůl
Na omáčku:
- rajčata sušená 50 gramů (naložená v oleji)
- cibule 1 kus (menší)
- vývar masový 1 decilitr
- smetana 0,8 decilitru
- smetana zakysaná 1/2 decilitru
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
Na dokončení:
- sýr tvrdý 60 gramů (Parmezán jemně nastrouhaný a opražený)
- tyrolský špek 4 plátky
Postup přípravy
Opraný a nahrubo nakrájený špenát krátce orestujeme spolu s nakrájenou cibulkou a bazalkou na oleji. Směs necháme odkapat, přeložíme ji do misky, osolíme a vmícháme kostičky mozzarelly.
Všechny přísady na těsto propracujeme, těsto poprášíme moukou a necháme pod utěrkou 15 minut odpočinout.
V kastrůlku rozpálíme 2 lžíce oleje z rajčat a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou, krátce orestujeme, zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme nakrájená rajčata, protlak a sldkou smetanu a necháme zvolna vařit.
Odleželé těsto rozdělíme na třetiny, rozválíme je na pomoučeném válu na pláty silné asi 3 mm, nakrájíme je na čtverce, do středu každého dáme lžíci náplně a těsto zabalíme a zakulatíme. Knedlíčky vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 6 minut. Pak je vyjmeme a po odkapání je obalíme buď parmezánem nebo zabalíme do ohřátého špeku.
Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, rozmixujeme ji, rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky a podáváme.
Načítám komentáře...