Pórkové knedlíčky s houbovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme omáčku. V menším kastrolu zpěníme na másle jemně nakrájenou cibuli. Přidáme plátky česneku, zasypeme je moukou a krátce orestujeme. Vše zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu, povaříme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Na závěr do ní vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti ji osolíme a zlehka povaříme. Očištěné nakrájené houby podusíme na oleji se solí a tymiánem. Přilijeme omáčku a povaříme do zhoustnutí.

Jemně nakrájený pórek krátce podusíme na másle se solí a pepřem. Necháme ho krátce zchladnout v míse, přidáme vejce, na kostky nakrájené pečivo, mléko a mouku, lehce osolíme a opatrně promícháme. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme chvíli odpočinout.

Pak z těsta utvoříme vlhkou rukou kulaté knedlíky, vložíme je do prudce se vařící vody a když voda znovu vzkypí, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 12 minut.

Na talíře rozdělíme omáčku, přidáme uvařené a odkapané knedlíky a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...