Pressknödel - jihotyrolské sýrové knedlíky
Seznam surovin
- cibule 20 gramů
- pórek 20 gramů
- zelí bílé 10 gramů
- máslo 20 gramů
- sýr 100 gramů (horský sýr, šedý sýr a grogonzola)
- chléb bílý 150 gramů (starší)
- vejce 2 kusy (pokojové teploty)
- mléko 100 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- pažitka
- petržel hladkolistá
- sýr Parmezán (k podávání)
Postup přípravy
1. Starší chléb nakrájejte na kostičky a smíchejte s moukou, petrželkou, pažitkou a různými druhy sýra. Cibulku osmažte na másle, jakmile zesklovatí, přidejte pórek a bílé zelí, po chvilce zalijte mlékem a smíchejte s knedlíkovou směsí. Pak přidejte i vejce. Směs nechte krátce odstát.
2. Poté vytvarujte plošší knedlíky a krátce je osmahněte na másle. Dalších 15 minut je pak nechte dusit a zlehka vařit. Podávejte s přepuštěným máslem, trochou parmazánu a zelným salátem.
Načítám komentáře...