Rychlé bramborové knedlíčky s pažitkou a parmazánem
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, uvařené, celkem asi 500 g)
- vejce 1 kus
- moučka bramborová (škrob) 2 lžíce
- sůl
Na doplnění:
- sýr Parmezán 100 gramů (hrubě nastrouhaný)
- pažitka 1 svazek
- olej olivový 1 decilitr
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Omyté neoloupané brambory, které jsme předem uvařili ve vodě doměkka a nechali dobře vychladnout, aby byly studené, oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle do mísy a přidáme k nim lžičku soli. Pak přidáme celé vejce a solamyl a důkladně vše promícháme, až vznikne hladké těsto.
Připravené těsto přeložíme na pracovní desku, rozdělíme ho na několik dílů a utvoříme z nich válečky, které nakrájíme na kousky. Vytvarujeme z nich v dlaních malé knedlíčky, ihned je vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 10 minut.
Uvařené knedlíčky vyjmeme z vody a necháme odkapat. Vložíme je do pánve s rozehřátým olivovým olejem a opepříme. Přidáme nakrájenou pažitku a promícháme. Pak přidáme polovinu parmazánu, promícháme a prohřejeme 1 minutu.
Knedlíčky rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Knedlíčky na talíři si můžete doplnit i trochou bazalkové omáčky pesto.
Načítám komentáře...