Rychlé bramborové knedlíky se špenátem na slanině
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (velké, uvařené - celkem asi 500 g)
- žloutek 3 kusy
- moučka škrobová 2 lžíce
- sůl
Na špenát na slanině:
- špenát 500 gramů (čerstvý)
- slanina 100 gramů
- cibule 1 kus (malá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Uvařené studené brambory oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle. Přidáme lžičku soli, žloutky a škrobovou moučku a rychle důkladně promícháme, až vznikne tužší hladké těsto.
Rozdělíme ho na menší dílky a utvoříme z nich v dlaních malé kulaté knedlíčky. Vložíme je do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně je promícháme, aby se nepřichytily ke dnu, a vaříme 7 - 10 minut. Pak je opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou (pozor, jsou velmi měkké) a necháme vychladnout.
Slaninu nakrájíme nadrobno, vložíme ji do studeného kastrůlku a rozehřejeme. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme oprané a lehce přesekané špenátové listy zbavené tuhých stonků, kastrůlek přiklopíme a vše dusíme 3 – 5 minut. Hotový špenát dochutíme solí a pepřem (můžeme přidat i česnek).
Vychladlé knedlíčky ohřejeme v pařáčku nad hrncem s vroucí vodou, rozdělíme je spolu se špenátem na talíře a ihned podáváme.
Načítám komentáře...