Slané knedlíčky z ricotty
Seznam surovin
- tvarohové těsto 500 gramů (měkký tvaroh nahradíme 250 g měkkého sýru Ricotta)
- sýr Parmezán 40 gramů (jemně nastrouhaný)
- mouka (na vál)
- sůl
Na náplň:
- lilek 250 gramů
- klobása papriková 100 gramů (ostřejší)
- žampiony 50 gramů
- olej olivový 0,4 decilitru
- rajčatový protlak 1 lžíce
- bazalka 1 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- sůl
Na přelití:
Postup přípravy
V kastrolu nahřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájený lilek, žampiony a klobásu a podusíme na oleji doměkka. Přidáme protlak, bazalku, podle chuti osolíme a mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Náplň necháme prochladnout.
Do tvarohového těsta zapracujeme strouhaný parmazán a necháme ho krátce odpočinout. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm, nakrájíme ho na čtverce velké 5 x 5 cm, do středu každého dáme lžíci náplně a těsto opatrně zakulatíme. Knedlíčky vložíme do prudce se vařící osolené vody, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 8 minut.
V kastrůlku nasucho opražíme mandle dorůžova, vmícháme smetanu, povaříme a vmícháme pesto.
Uvařené knedlíčky necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, přelijeme smetanovou směsí a podáváme například s čerstvým špenátem podušeným se smetanou.
Recept na tvarohové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...