Smažené bramborové knedlíky plněné houbami
Seznam surovin
- knedlík bramborový 16 plátků (tenčí plátky)
- žampiony 250 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- slanina anglická 50 gramů (plátky)
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- olej olivový 1/3 decilitru
- tymián
- sůl
- olej (na smažení)
Na obalení:
- strouhanka 100 gramů
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná polohrubá 50 gramů
- mléko 2 lžíce
Postup přípravy
Jemné plátky žampionů a nasekanou cibuli zprudka orestujeme na olivovém oleji. Přidáme drobně nakrájenou slaninu a trochu tymiánu, osolíme a dusíme asi 4 minuty. Směs poprášíme moukou a mícháme do zhoustnutí.
Po vychladnutí směsí slepíme k sobě vždy dva plátky knedlíků, obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a strouhance a usmažíme je dozlatova na oleji.
Rozložíme je do pekáčku a dopečeme ještě 10 minut v troubě při 130 °C.
Poznámka k receptu
Usmažené knedlíky položte před dopečením na papírový ubrousek, abyste z nich odsáli přebytečný olej.
Knedlíky jsou vynikající s teplou holandskou omáčkou z bílého vína a posypané čerstvou řeřichou.
Načítám komentáře...