Špekové knedlíky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 2 hrnky
- mléko 1 hrnek
- slanina anglická 1 hrnek (na kostičky nakrájená)
- cibule 2 kusy
- houska 2 kusy (žemle tuková)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- sůl
- sádlo
Postup přípravy
Kostičky slaniny rozpustíme na pánvi, přidáme k nim nakrájenou cibuli a krátce ji orestujeme. V míse smícháme hrubou mouku s trochou soli a práškem do pečiva, přilijeme žloutky rozmíchané v mléce, přidáme na kostičky nakrájené žemle a orestovanou slaninu s cibulí. Vše promícháme a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Čtyři hrnky vymažeme sádlem, naplníme je do tří čtvrtin připraveným těstem, postavíme do hrnce s horkou vodou tak, aby voda dosahovala nejvýše do dvou třetin výšky hrnků, zakryjeme pokličkou a vaříme 30 minut.
Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme ji na kolečka, prosypeme hladkou moukou a usmažíme v rozpáleném sádle dozlatova. Hotové knedlíky vyklepneme z hrnečků, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme sádlem s osmaženou cibulkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...