Špekové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kostičky slaniny rozpustíme na pánvi, přidáme k nim nakrájenou cibuli a krátce ji orestujeme. V míse smícháme hrubou mouku s trochou soli a práškem do pečiva, přilijeme žloutky rozmíchané v mléce, přidáme na kostičky nakrájené žemle a orestovanou slaninu s cibulí. Vše promícháme a na závěr zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

Čtyři hrnky vymažeme sádlem, naplníme je do tří čtvrtin připraveným těstem, postavíme do hrnce s horkou vodou tak, aby voda dosahovala nejvýše do dvou třetin výšky hrnků, zakryjeme pokličkou a vaříme 30 minut.

Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme ji na kolečka, prosypeme hladkou moukou a usmažíme v rozpáleném sádle dozlatova. Hotové knedlíky vyklepneme z hrnečků, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme sádlem s osmaženou cibulkou a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...