Špekové knedlíky I
Seznam surovin
- houska 6 kusů
- slanina anglická 150 gramů (nebo vařený uzený bůček, v celku)
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 5 decilitrů
- cibule 1 kus (střední)
- pažitka 1 lžíce (nebo petrželka, nakrájená)
- olej 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Housky nakrájíme na kostky, opečeme je na rozehřátém oleji za stálého míchání dozlatova a nasypeme do mísy. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a obojí společně krátce opečeme na pánvi. Cibuli se slaninou přisypeme do mísy s houskou, přilijeme osolené mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme ho vsáknout do housky. Pak přidáme polohrubou mouku, nakrájenou pažitku s petrželkou, promícháme a těsto necháme krátce odpočinout.
Z připraveného těsta tvoříme ve vlhkých dlaních kulaté knedlíky o velikosti tenisového míčku, vkládáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 15 minut.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou a ihned je propícháme vidličkou, aby z nich unikla pára. Podáváme je s dušeným, čerstvým nebo kysaným zelím a přelité opečenou cibulkou, výborné jsou i přelité sádlem jako příloha.
Načítám komentáře...