Špekové knedlíky I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housky nakrájíme na kostky, opečeme je na rozehřátém oleji za stálého míchání dozlatova a nasypeme do mísy. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a obojí společně krátce opečeme na pánvi. Cibuli se slaninou přisypeme do mísy s houskou, přilijeme osolené mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme ho vsáknout do housky. Pak přidáme polohrubou mouku, nakrájenou pažitku s petrželkou, promícháme a těsto necháme krátce odpočinout.

Z připraveného těsta tvoříme ve vlhkých dlaních kulaté knedlíky o velikosti tenisového míčku, vkládáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 15 minut.

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou a ihned je propícháme vidličkou, aby z nich unikla pára. Podáváme je s dušeným, čerstvým nebo kysaným zelím a přelité opečenou cibulkou, výborné jsou i přelité sádlem jako příloha.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...