Tyrolský špekový knedlík
Seznam surovin
- vývar masový 1 litr (hovězí )
- zelenina kořenová 100 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek (nasekaná, na posypání)
Na knedlíčky:
- houska 100 gramů (bílé pečivo)
- vejce 2 kusy
- mléko 1,5 decilitru
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- olej 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 lžíce
- špek 120 gramů (tyrolský)
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
Pečivo nakrájíme na kostky a zvolna ho opečeme dozlatova v hluboké pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme na kostičky nakrájený špek nebo slaninu, krátce opečeme a směs přesypeme do mísy.
Když částečně zchladne, přidáme vejce, mléko, petržel, sůl a mouku, promícháme a těsto necháme asi 10 minut odpočinout. Pak z něj vytvarujeme v dlaních čtyři větší kulaté knedlíky, vložíme je do kastrolu s vroucí osolenou vodou a zvolna vaříme asi 15 minut. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a povaříme v hovězím vývaru doměkka.
Hotové knedlíky vyjmeme z vody, rozdělíme do čtyř talířů, zalijeme je vývarem s kostičkami povařené zeleniny, posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...