Koláč s bramborami, šunkou a sýrem
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- droždí 20 gramů
- cukr 1 lžička
- olej
- voda 150 mililitrů
- brambory 1,2 kilogramu (nové)
- šunka 150 gramů
- slanina 50 gramů
- česnek 1 stroužek
- rozmarýn 1/4 lžičky (drcený)
- sýr kozí 150 gramů (nebo camembert)
- petržel hladkolistá
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Do mísy nalijte vodu, přidejte lžičku cukru, droždí, lžíci mouky, rozmíchejte a nechte vzejít kvásek. Potom přimíchejte zbylou mouku s lžičkou soli, 3 lžíce oleje a vypracujte vláčné těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte na teplém místě vykynout.
Mezitím očistěte a uvařte brambory, nechte je vychladnout a překrájejte na půlky. Vykynuté těsto propracujte, na pomoučeném vále vyválejte na plát a přeneste na plech vyložený pečícím papírem.
Rozmíchejte 2 lžíce oleje s utřeným česnekem a rozmarýnem. Na těsto rozložte brambory, potřete je česnekovým olejem, osolte, opepřete a posypte drobnými kostičkami slaniny.
Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova. Šunku a sýr nakrájejte na kostičky. Koláč posypte šunkou, petrželkou a sýrem a krátce dopečte.
Poznámka k receptu
Můžete použít i hotové těsto na pizzu nebo listové.
Načítám komentáře...