Koláč s chřestem
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení (+ mouka hladká na poprášení)
- sýr Ricotta 500 gramů
- chřest 1 svazek (zelený)
- slanina anglická 100 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů
- rukola 1 hrst
- sůl
- cukr
- pepř
Postup přípravy
1. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Na pomoučené pracovní ploše každou rozválejte přibližně do tvaru obdélníku o hranách asi 20x25cm.
2. Asi 1cm od okraje těsto nařízněte a až k naznačenému řezu ho potřete ricottou (můžete ji nahradit také jiným přírodním smetanovým sýrem).
3. Chřest zbavte tuhých konců (použijte je třeba do polévky) a stonky oloupejte. Krátce je povařte v osolené vodě s trochou cukru.
4. Stonky poté podélně rozřízněte a klaďte je na těsto potřené ricottou. Koláč osolte a opepřete, poklaďte ho na nudličky pokrájenou slaninou a pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.
5. Vyjměte z trouby a horký koláč posypte hoblinami sýra a rukolou. Nejlépe vám bude chutnat ještě teplý
Poznámka k receptu
Bleskurychlý a takřka bezpracný recept se určitě zařadí k vašim favoritům.
Načítám komentáře...