Koláč s cuketou, lilkem a šalotkami
Seznam surovin
- cuketa 2 kusy
- lilek 1 kus
- smetana na šlehání 2,4 decilitru
- cibule šalotka 6 kusů
- vejce 5 kusů
- sýr Parmezán 100 gramů (čerstvě nastrouhaný)
- olej olivový 12 lžic
- ocet Balsamico 4 lžíce
- sůl mořská 1 lžička
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Cukety omyjeme a nakrájíme na plátky, lilek také omyjeme a nakrájíme na kostky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a orestujeme je v pánvi na dvou lžících rozehřátého oleje. Přendáme je do velké mísy, na stejné pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme cukety, rychle je opečeme a přidáme k šalotkám. Do stejné pánve pak přidáme další 2 lžíce oleje, orestujeme na něm lilek a přidáme ho také do mísy. Vše opepříme, přidáme polovinu soli, promícháme a necháme prochladnout.
Mezitím rozklepneme do další mísy vejce, přidáme smetanu, 2 lžíce oleje, ocet, dvě třetiny nastrouhaného parmazánu a zbytek soli, opepříme, dobře promícháme a směs přimícháme k prochladlé zelenině.
Zbývajícími 2 lžícemi oleje vymažeme zapékací mísu. Naplníme ji připravenou vaječnou směsí se zeleninou a povrch uhladíme. Mísu přikryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut.
Pak mísu odkryjeme, povrch posypeme zbývajícím parmazánem, troubu přepneme na gril a koláč dopečeme dozlatova. Po upečení ho necháme 10 minut odpočinout, pak ho nakrájíme a podáváme.
Načítám komentáře...