Koláč zelný
Seznam surovin
- zelí sterilované 1 sklenice (ve sladkokyselém nálevu)
- uzené maso 200 gramů
- cibule 1 kus
- brambory 1 kus
- cukr kostkový 5 kostek
- kmín 1 lžička
- listové těsto 1 balení
- smetana zakysaná 200 gramů
- mléko 50 mililitrů
- vejce 2 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V kastrole zpěňte drobně nakrájenou slaninu a cibuli, přidejte na kostičky nakrájené uzené maso, zelí (část nálevu vylijte), jemně nastrouhanou bramboru, cukr, kmín a duste, až se všechna tekutina téměř odpaří.
Balíček listového těsta rozválejte, vyložte jím koláčovou formu a naplňte ji připraveným zchladlým zelím. V hrnku rozmíchejte zakysanou smetanu s vejci, mlékem, špetkou soli a pepře, směs nalijte na koláč.
Pokryjte ho mřížkou udělanou ze zbytků těsta, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 40 minut.
Načítám komentáře...