Koření na ryby a krevety
Seznam surovin
- sůl hrubá 120 gramů
- limetková kůra (ze 2 limetek)
- česnek 2 stroužky
- srirarcha 2 lžíce
- pepř 1 lžíce (drcený)
Postup přípravy
1. Sůl smíchejte se srirachou (každá je trochu jiná, řiďte se tedy chutí a pálivostí omáčky), vysypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte proschnout. Kůru z limety oloupejte zesterem nebo škrabkou a nechte proschnout na vzduchu nebo v sušičce na ovoce. Česnek nakrájejte na tenké plátky a také ho usušte – nejlépe v sušičce nebo v troubě na nízkou teplotu.
2. Nakonec všechny usušené suroviny smíchejte a přidejte nahrubo drcený pepř. Koření se hodí hlavně do marinád nebo na dochucení omáček. Pokud s ním chcete dochutit i jídlo před podáváním, rozmixujte ho.
Načítám komentáře...